Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Gebedstiendaagse

Activiteiten

Vanuit Kniel, de gebedsbeweging van Evangelisch Vlaanderen, wordt ieder jaar tussen Hemelvaart en Pinksteren de Tien Dagen Van Gebed georganiseerd. Tijdens die tien dagen focussen we op het verwachten van de Heilige Geest en het bidden om arbeiders. Beiden zijn nodig voor de taak waartoe we geroepen zijn.

De Heilige Geest
Wanneer Jezus na zijn opstanding terugkeert naar de hemel, weten de discipelen dat hun stagetijd voorbij is. Nu begint het echte werk. Ze beseffen dat het nodig is om te bidden. Dat gaan ze dan ook vurig en aanhoudend doen. Jazeker, ze zullen gebeden hebben om de komst van de Heilige Geest die Jezus hen beloofd had: ‘Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde’ (Handelingen 1:8).

 

Arbeiders
“De oogst is wel groot, maar er zijn te weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heer van de oogst dat Hij arbeiders stuurt om de oogst binnen te halen.” (Lukas 10:1-2). Inmiddels is het binnenhalen van de oogst al 2000 jaar bezig. De oogst is groter dan ooit. Meer mensen, meer werk. Er zijn meer arbeiders nodig dan ooit tevoren. Wie zal de oogst in jouw omgeving binnenhalen als jij het niet doet? Heb je hulp nodig? Bid om arbeiders.

 

Tijdens de Tien Dagen Van Gebed willen we in onze gebeden de focus leggen op de Heilige Geest die ons toerust om mensen te oogsten voor Zijn heerlijke realiteit. God wil ieder van ons gebruiken voor wat Hij wil oogsten in Vlaanderen door de kracht van zijn Heilige Geest. Dit perspectief willen we graag versterkt zien bij ieder van ons. Bid je mee?

 

Tien dagen van Gebed 2024

Op dit moment wordt de gebedstiendaagse van 2024 voorbereid. Van zodra er meer informatie beschikbaar is zal deze hier verschijnen.